Wat hebben we gedaan?

04-05-2024

Vanmorgen hebben we de laatste dozen afgegeven bij Diederic Salis van het transportbedrijf Speedy con Salis te Aalsmeer. Zij zullen er zorg voor dragen dat de dozen op Samos worden bezorgd.


18-04-2024

Dozen met brandweerhelmen, laarzen en medic bagpacks zijn naar Anja gebracht. Ook Gert hielp mee. Dank daarvoor. Anja en haar man hadden nog een plekje over op de aanhangwagen. Zij zullen de dozen meenemen naar Samos.


27-03-2024

De nieuwe brandweerhelmen zijn binnen. We zullen nog passende helmverlichting erbij kopen en ze zo snel mogelijk verpakken en versturen naar Samos.

21-02-2024

Alle helmen, laarzen en tassen zijn inmiddels verpakt. We hebben 10 dozen klaarstaan om te worden verscheept naar Samos. Op dit moment zijn we nog in onderhandeling met een partij. We hopen eind deze maand duidelijkheid te hebben.

Ondertussen gaat de actie voor brandweerhelmen gewoon door. Jullie donatie blijft zeer welkom!


19-01-2024

Op dinsdag 16 januari had ons bestuurslid Jolanda Fieret een vergadering met de nieuwe burgemeester van Oost-Samos, dhr. Paris Papageorgiou en de commandant van de vrijwillige brandweer. Op de agenda van de vergadering stond een plan dat burgemeester en de commandant hadden opgesteld. Dat plan heeft betrekking op het realiseren van een gelijke verdeling van donaties/materialen over alle vrijwillige brandweerkazernes op Samos.

 

Oost en West Samos hebben redelijk veel vrijwillige brandweerlieden. Soms is het lastig in te schatten wat de kazernes nodig hebben. Het plan houdt in dat er een inventarisatie gemaakt gaat worden van de behoeftes van alle kazernes qua beschermende kleding en materiaal. Organisaties zoals de Stichting Vrienden van Samos weten dan wat er moet worden aangeschaft met de ontvangen donaties. Zo komt vraag en aanbod nog beter in beeld.

 

Daarna zal er vanuit de gemeente op worden toegezien dat de middelen gelijkmatig verdeeld worden. Dhr. Paris benadrukte tijdens het gesprek nogmaals dat hij erg blij is met organisaties zoals de Stichting Vrienden van Samos. Vanuit de Griekse centrale overheid komt er jaarlijks een bepaald bedrag voor brandbestrijding beschikbaar maar daar moet alles van gedaan worden (wegen bereikbaar maken, onderhoud brandweerauto’s, materiaal etc).

 

Er blijft dan niet genoeg over voor bijvoorbeeld de kleding van de vrijwilligers die vaak afhankelijk zijn van giften van derden. Onze stichting is blij met deze intensivering van de samenwerking met de vrijwillige brandweer op Samos en erg blij dat we een steentje kunnen bijdragen aan het natuurbehoud op dit prachtige eiland. Uw donatie of steun in andere vorm is dan ook onmisbaar. 

Burgemeester van Oost Samos, dhr. Paris Papageorgiou
Burgemeester van Oost Samos, dhr. Paris Papageorgiou

10-11-2023

Van de Veiligheidsregio IJsselland ontvingen wij een groot aantal nieuwe laarzen, helmen en enkele rugzakken. Het bestuur is nu aan het uitzoeken hoe zij deze spullen zo voordelig mogelijk naar Samos kunnen krijgen.


24-07-2023

Wij zijn weer een nieuwe actie gestart. Wij willen de vrijwillige brandweer graag voorzien van een brandweerhelm. Help ons om dat mogelijk te maken. Doneer via ons bankrekeningnummer NL08 INGB 0396 1416 68 ten name van: Stichting Vrienden van Samos. Op onze Facebookpagina staat een 1 euro-betaallink.


08-06-2023

Bestuurslid Jolanda Fieret draagt maskers en filters over aan de vrijwillige brandweer van Oost-Samos.


03-06-2023

Voorzitter Piet Bergstra draagt maskers en filters aan de voorzitter van de vrijwillige brandweer van West-Samos Nikos Volokakis in aanwezigheid van de burgemeester.


03-06-2023

De maskers en filters zijn afgegeven bij ons 'vast' transportbedrijf Speedy con Salis. Zij verzorgen het vervoer naar Athene. Daar zal het worden overgenomen door Samos Express.


27-04-2023

Na overleg met de vrijwillige brandweer van Oost en West Samos heeft de stichting inmiddels een groot aantal halfgelaatmaskers en filters aangeschaft bij Dräger Nederland. Vanmorgen vroeg werd de bestelling thuis bij de voorzitter afgeleverd.


27-04-2023

Nikos Volakakis, voorzitter van de Vrijwillige brandweer Marathokambos schrijft: “Good afternoon my friends Piet and Alie. We send you this foto from outside our fireplace volunteers team with your presents. We thank you very much for all.” 


17 november 2022

Het begin is er! Vanmorgen heeft de voorzitter van de stichting twee dozen met brandweerkleding afgegeven bij transportbedrijf Speedy con Salis in Hoofddorp. Zij regelen het transport naar Griekenland.