TSAMADOU BEACH: GOED SNORKELEN


Populair

Absoluut een van de mooiste stranden van Samos en erg populair, vooral onder jongeren. Het is een van de drie beroemdste stranden aan de noordkust van het eiland.

 

Dit kiezelstrand bevindt zich ongeveer 3 kilometer buiten Kokkári en is gelegen in een prachtige baai die omgeven wordt door veel groen. Het ligt vlakbij het Lemonákia strand, dat ook populair is.

 

Strandbar

Je kunt het Tsamadoú strand bereiken via een erg steil pad naar beneden, vanaf de parkeerplaats aan de hoofdweg. Je vind hier alles wat je nodig hebt voor een dagje strand: een café, restaurant, strandbedjes, parasols, sanitair en zelfs een zwembad. Ook kun je veel schaduw vinden vanwege de bomen en rotsen.

 

Bij de beachbar kun je terecht voor een lekkere lunch, hapje en drankje. Dat wordt bij je strandbedje afgeleverd.

Snel diep

Waterschoenen zijn hier aan te raden vanwege de kiezels en stenen op de bodem. Het water is op sommige plekken snel diep, dus pas op met kleine kinderen. Je kunt hier goed snorkelen, want het water is kristalhelder.

 

Hoewel het strand beschut ligt in een baai, waait het hier wel regelmatig. Bij grotere golven wordt het strand vrij smal. Er is hier een deel van het strand, aan de oostkant bij de rotsen, aangewezen als naaktstrand. Het is het enige officiële naaktstrand van Samos.

 Foto: Reeldrone
Foto: Reeldrone

Steil

 

Vanwege de steile weg, is het terug naar de parkeerplaats lopen best vermoeiend, houd daar rekening mee.