MOURTIÁ BEACH: TROPISCHE VERRASSING


Turkije

Op 10 kilometer ten oosten van Samos stad ligt Mourtiá Beach. Vanaf hier heb je uitzicht op Turkije. Het strand bestaat uit kiezels.

 

De zeebodem is hier bedekt met kiezels en grotere stenen. Zwemschoentjes zijn wel aan te bevelen.

 

Niet voor iedereen een plek om een hele dag naar het strand te gaan. Hier kun je zeker wel mooie foto’s te maken,  een duik nemen en genieten van de uitzichten.

Foodtruck

Er zijn hier wat kleinere voorzieningen in de vorm van parasols/ligstoelen. Ook staat er vaak een foodtruck waar je kleine snacks en drinken kunt kopen.

 

Er staan kleine houten bankjes. De olijf- en dennenbomen geven de nodige schaduw.

 

Tropisch

Palmbomen doen het hier tropisch overkomen. Het zeewater heeft prachtige blauwe kleuren. De ligging in de luwte van de bergen zorgt voor een natuurlijke bescherming tegen de wind.

 

In de baai liggen kleine vissersboten.

Combineren

Een bezoek aan dit strand is prima te combineren met een bezoek aan het Zoodóchos Pigí klooster.

 

Het klooster ligt op slechts vier kilometer rijden van Mourtiá Beach. Je kunt er ook voor kiezen om zo’n anderhalve kilometer vóór het klooster de auto te parkeren en de rest te lopen.

Eeuwenoud pad

In een bocht zie je aan de rechterkant een bord met ‘Hikingroute 28’. Van daar loop je langs de flank van de berg over een eeuwenoud pad. Het eerste deel bestaat uit een pad van grote marmeren stenen.

 

Moeite waard

Regelmatig heb je een fantastisch uitzicht op de baai beneden je en de rest van oost Samos en Turkije. Zeer de moeite waard.

 

Je kunt het Zoodóchos Pigí klooster bezoeken van 10.00 tot 13.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur, behalve op vrijdag.