Ίδρυμα Φίλων της Σάμου

Χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας

Τι χαρά είναι το να επισκέπτεσαι τη Σάμο. Με τις μοναδικές  της τοποθεσίες. Μερικές φορές τριγυρνάς μέσα στα στενά  δρομάκια που μοιάζουν με λαβύρινθους και φτάνεις  στη θάλασσα που γοητεύει όλες σου τις αισθήσεις με τη μυρωδιά, το χρώμα,  το αεράκι, την αλμύρα και το σιγανό τρίξιμο των βότσαλων.

 

Αλλά δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται. Ο κίνδυνος πάντα  κρύβεται  εκεί  κοντά. 

 

Κίνδυνος πυρκαγιάς

Η Σάμος ήταν μέχρι τώρα ένα από τα λίγα νησιά του Αιγαίου με μεγάλα δάση, από τα οποία όμως, μετά από πέντε μέρες πυρκαγιάς το 2000, έμεινε μονάχα το ένα τέταρτο.

 

Το καλοκαίρι του 2021 οι πολλές πυρκαγιές στην Ελλάδα ήταν ένα γεγονός που συγκλόνισε όλο τον κόσμο.

 

 

Το ίδρυμα

Το ίδρυμα Οι Φίλοι της Σάμου είναι ίδρυμα με φιλανθρωπικούς σκοπούς και έχει το καθεστώς ANBI. Αυτό σημαίνει ότι το ίδρυμα εξυπηρετεί έναν γενικό σκοπό.

 

Το καθεστώς ANBI χορηγήθηκε από φορολογικό επιθεωρητή της Ολλανδίας. Ο οργανισμός πρέπει να είναι διαφανής και τουλάχιστον 90% από το ίδρυμα και τις δραστηριότητές του διατίθεται για το δημόσιο όφελος το οποίο συνεπάγεται ότι είναι μη κερδοσκοπικός.

 

Το ίδρυμα Οι Φίλοι της Σάμου έχει σκοπό την υποστήριξη της Εθελοντικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και την προστασία και την αποκατάσταση της φύσης στην Σάμο.

 

Γι΄αυτό τον λόγο χρειάζονται χρηματικοί πόροι και εξοπλισμός.

 

Η διοίκηση του ιδρύματος αποτελείται από τρία Ολλανδούς, από τους οποίους δύο άτομα μένουν στην Ολλανδία και δύο στην Σάμο.

 

 

Τον χειμώνα του 2021 συστάθηκε το ίδρυμα και ανοίχτηκε ένας τραπεζικός λογαριασμός.

Βοηθήστε μας

 

Βοηθήστε μας, για να βοηθάμε την Εθελοντική Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Σάμο. Μπορείτε να το κάνετε με ένα ορισμένο μηνιαίο ποσό είτε με μία εφάπαξ δωρεά. Ακόμα και με ένα ευρώ μπορείτε να κάνετε μεγάλη διαφορά! 


Εμπορικό Επιμελητήριο : 83 94 66 59

RSIN-nr:  86 30 44 104 

ιδρύθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2021